Malzemeler:
- 2-3 dal taze sogan
- 1 adet patlican
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Taze soganlari ince kiyin ve patlicani minik küpler seklinde dograyip yaglarla birlikte tavaya alip kavurun
2) Üzerine iyice yikanmis pirinci ilave edip birkaç dakika daha kavurun
3) Sicak suyunu ve baharatlarini ekleyip kisik ateste pismeye birakin
4) Pilav pisince atesten alip kapagini örtün ve en az yarim saat demlenmeye birakin
5) Demlenen pilavi sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
27 Aralık 2017 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder