Malzemeler:
- 8 adet kirmizi paprika
- 200 gr dana eti
- 1 adet sogan
- 1 s.b. pirinç
- 1/2 ç.b. kus üzümü
- 1/2 ç.b. kiyilmis ceviz
- 2-3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. margarin
- 1 ç.b. sicak su
- Tuz, karabiber, toz seker, tarçin, yeni bahar
*Suyu için:
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 2 s.b. sicak su
Hazirlanisi:
1) Bir tavanin içine yaglari ve küçük küpler halinde dogranmis dana etini alip kavurun
2) Üzerine yemeklik dogranmis sogani ekleyin ve birlikte sogan iyice yumusayana kadar kavurun
3) Iyice yikanmis pirinci, kus üzümünü, kiyilmis cevizi ve baharatlari ilave edin
4) Son olarak sicak suyunu katip bir miktar pisirin
5) Hazir olan harci temizlenmis ve içleri oyulmus biberlere doldurun
6) Biberleri tencereye dizip üzerine tuzlu sebze çesnili sicak suyunu gezdirin ve kisik ateste kapali yarim kapali sekilde pismeye birakin
NOT: Dolmalari pistikten sonra birkaç saat dinlendirdikten sonra tüketin, ilik/soguk daha lezzetli oluyor!
Afiyet olsun :)
26 Aralık 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder