Malzemeler:
*Tavuk için:
- 8 adet tavuk gögsü
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- Tavuk baharati, tuz, karabiber, kirmizi toz biber
*Tavuk için:
- 8 adet tavuk gögsü
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- Tavuk baharati, tuz, karabiber, kirmizi toz biber
*Karnabahar için
- 1 adet büyük boy karnabahar
- 3 yemek kasigi margarin
- Tuz, karabiber, taze veya kuru maydanoz
Hazirlanisi:
1. Tavuklari diger malzemelerle birlikte bir kabin içine alip karistirin. Üzerini streç filmle örtüp yemek saatine kadar buzdolabinda dinlendirin
2. Buzdolabinda dinlenen tavuklari sosuyla birlikte sicak tavaya alip pisirin
1. Tavuklari diger malzemelerle birlikte bir kabin içine alip karistirin. Üzerini streç filmle örtüp yemek saatine kadar buzdolabinda dinlendirin
2. Buzdolabinda dinlenen tavuklari sosuyla birlikte sicak tavaya alip pisirin
3. Karnabaharlar için bir adet karnabahari önce çiçeklere, daha sonra uzunlamasina parçalara bölün. Böldükten sonra bir teflon tavada margarini eritip kizdirin ve karnabaharlari içine atin
4. Karabiberini ve tuzunu ilave edip soteleyin
5. Hazir olan tavuk gögüslerini patates kizartmasi ve sote karnabahar ile sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder