Malzemeler:
- 5 adet patates
- 5 adet patates
*Köfte için:
- 300 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dilim ekmegin içi
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 çay kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi nane
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- 300 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dilim ekmegin içi
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 çay kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi nane
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
*Sosu için:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 750 ml su
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 750 ml su
*Süslemek için: 2 adet biber ve 1 adet domates
Hazirlanisi:
1. Patatesleri soyup elma dilimleri haline getirip firin tepsisine dizin
2. Bir kabin içinde köfteyi yogurup dilediginiz sekilde sekillendirip patateslerin üzerlerine dizin
3. Biberleri ve domatesi dilimleyip etrafina dagitin
4. Sos malzemelerini bir tencereye alip kaynatin
5. Sosu da üzerine ekledikten sonra Izmir köfteyi pismesi için önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pisirin
1. Patatesleri soyup elma dilimleri haline getirip firin tepsisine dizin
2. Bir kabin içinde köfteyi yogurup dilediginiz sekilde sekillendirip patateslerin üzerlerine dizin
3. Biberleri ve domatesi dilimleyip etrafina dagitin
4. Sos malzemelerini bir tencereye alip kaynatin
5. Sosu da üzerine ekledikten sonra Izmir köfteyi pismesi için önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pisirin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder