Malzemeler:
Tavuk için:
- 4 adet tavuk gögüsü
- 1 tatli kasigi tuzlu tavuk baharati
- 1 çay kasigi karabiber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 çay bardagi chili sosu
- 4 adet tavuk gögüsü
- 1 tatli kasigi tuzlu tavuk baharati
- 1 çay kasigi karabiber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 çay bardagi chili sosu
Pilav için:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biberi
- 1 cay bardagi bezelye (haslanmis)
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Tavuk gögüsünü dilimleyip listedeki malzemelerle birlikte bir kabin içine alip karistirin ve üzerini streç filmle örtüp en az 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin
2. Dinlenen tavuklari sosuyla birlikte kizgin, yagsiz tavaya alip pisirin
1. Tavuk gögüsünü dilimleyip listedeki malzemelerle birlikte bir kabin içine alip karistirin ve üzerini streç filmle örtüp en az 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin
2. Dinlenen tavuklari sosuyla birlikte kizgin, yagsiz tavaya alip pisirin
3. Pilav için minik küpler halinde dogranmis sebzeleri yagda kavurun. Üzerine iyice yikanmis pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun
4. Suyunu ve tuzunu ekleyip pilavi kisik ateste pismeye birakin. Pilav pistikten sonra altini kapatip kapagini örtün ve iyice demlendirin
5. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder