Malzemeler:
- 4 yemek kasigi yogurt
- 6 su bardagi su
- 1,5 yemek kasigi un
- 1 avuç pirinç
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 1 dis sarimsak
- Tuz
- 4 yemek kasigi yogurt
- 6 su bardagi su
- 1,5 yemek kasigi un
- 1 avuç pirinç
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 1 dis sarimsak
- Tuz
*Üzeri için:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi nane
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi nane
Hazirlanisi:
1. Suyu pirinçle birlikte kaynamaya alin
2. Ayri bir kabin içine unu, yogurdu ve yumurta sarisini karistirin
3. Üzerine bir miktar sicak sudan ekleyip çirparak karisimin ilinmasini saglayin
4. Ilik karisimi ve 1 dis sarimsagi tencereye ekleyin ve çorbayi çirparak kaynatin
6. Corbayi kisik ateste pirinçler tamamen pisene kadar kaynatin
7. Ayri bir tavada tereyagini eritip üzerine nanesini ekleyin ve çorbayi naneli yag ile sicak servis edin
1. Suyu pirinçle birlikte kaynamaya alin
2. Ayri bir kabin içine unu, yogurdu ve yumurta sarisini karistirin
3. Üzerine bir miktar sicak sudan ekleyip çirparak karisimin ilinmasini saglayin
4. Ilik karisimi ve 1 dis sarimsagi tencereye ekleyin ve çorbayi çirparak kaynatin
6. Corbayi kisik ateste pirinçler tamamen pisene kadar kaynatin
7. Ayri bir tavada tereyagini eritip üzerine nanesini ekleyin ve çorbayi naneli yag ile sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder