Malzemeler:
*Tavuk için:
- 4 parca tavuk gögüsü
- 2 adet domates
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 su bardagi su
- 2 adet defne yapragi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 tatli kasigi cajun baharati
- 1 cay kasigi kekik
- 1 tatli kasigi maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 4 parca tavuk gögüsü
- 2 adet domates
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 su bardagi su
- 2 adet defne yapragi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 tatli kasigi cajun baharati
- 1 cay kasigi kekik
- 1 tatli kasigi maydanoz
- Tuz
- Karabiber
*Karnabahar gratin için:
- 1 adet karnabahar
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi un
- 3 su bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
*Patates püresi için
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1. Tavuklari temizleyip üzerlerine cizikler atin ve firin kabina yerlestirin
2. Üzerine yag ve baharatlari ekleyip tavuklara masaj yaparak yedirin
3. Iri küpler halinde dogranmis domatesleri üzerine gezdirin
4. Biber salcasini su ile acip tepsiye ilave edin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 35-45 dakika pismeye birakin
1. Tavuklari temizleyip üzerlerine cizikler atin ve firin kabina yerlestirin
2. Üzerine yag ve baharatlari ekleyip tavuklara masaj yaparak yedirin
3. Iri küpler halinde dogranmis domatesleri üzerine gezdirin
4. Biber salcasini su ile acip tepsiye ilave edin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 35-45 dakika pismeye birakin
1. Karnabahar gratin icin karnabahari çiçeklere ayirip hafif tuzlu suda 5 dakika haslayip süzün ve isiya dayanikli kaselere bölüstürün
2. Bir tencerede besamel sosu için unu kokusu çikana kadar yagda kavurun
3. Üzerine sütü ve baharatlari ekleyip çirparak kaynatin
4. Hazir olan sosu karnabaharlarin üzerine gezdirin ve önceden isitilmis 220°C derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin
1. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
2. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün. Kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
3. Pürenin tadini kontrol ettikten sonra hazir olan yemeklerle birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder