Malzemeler:
- 540 gr un
- 540 gr un
- 7 gr kuru maya
- 60 gr toz seker
- 125 gr eritilmis tereyagi
- 185 ml ilik süt
- 125 ml ilik su
- 1 çay kasigi tuz
- 3 adet yumurta sarisi
- Arasina yaglamak için: 20 gr tereyagi
- Üzeri için: 1 adet yumurta
- Servis için: pudra sekeri
Hazirlanisi:
1. Sekeri ve kuru mayayi bir kaba alip üzerine ilik suyu ilave edin ve 10 dakika oda isisinda aktiflesmesini bekleyin
1. Sekeri ve kuru mayayi bir kaba alip üzerine ilik suyu ilave edin ve 10 dakika oda isisinda aktiflesmesini bekleyin
2. Maya aktiflestiginde üzerine ilik sütü, yumurta sarilarini ve tereyagini ekleyip karistirin
3. Unu ve tuzu katip iyice yogurun ve elastik bir hamur elde edin
4. Oda isisinda 1 saat üzeri örtülü bir sekilde mayalanmaya birakin
5. Mayalanan hamuru dik dörtgen bir sekilde acin ve üzerine tereyagi sürüp 10 esit serite bölün
6. Seritleri role haline getirip yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dizin ve tekrar 1 saat oda isinda mayalanmaya birakin
7. Mayalanan hamurlarin üzerine 1 adet cirpilmis yumurtayi sürün ve önceden isitilmis 200 derecelik firinda 15-20 dakika pismeye birakin
8. Pudra sekeriyle servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder