Malzemeler:
- 1 paket baklavalik yufka
- 1 paket baklavalik yufka
- 1 kg haslanmis patates
- 1 cay bardagi aycicek yagi
- Tuz, karabiber
- Yufkalara yaglamak için: 200 gr tereyagi + 100 ml aycicekyagi
Hazirlanisi:
1. Haslanmis patatesleri rendeleyip bir kaba alin
1. Haslanmis patatesleri rendeleyip bir kaba alin
2. Üzerine aycicek yagi ve baharatlari ekleyip karistirin
3. Börekler için 2 adet baklavalik yufka alip üzerine eritilmis tereyagi ve aycicekyagi karisimi sürün
4. Bas kismina patatesli harctan koyup rulo haline getirin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
5. Bütün yufkalari bu sekilde yaptiktan sonra üzerlerine tekrar yag gezdirip önceden isitilmis 200 derecelik firinda 30-35 dakika pisirin
6. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder