Malzemeler:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 adet büyük boy patates
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 adet büyük boy patates
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 kupa tavuk suyu
- 1 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1/4 demet dereotu
Hazirlanisi:
1. Pilav için bir tencerede ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine ince dogranmis patatesi ve salçayi ekleyin
3. Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin
4. Sicak suyunu, tavuk suyunu, ince kiyilmis dereotunu, tuzu ve karabiberi ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
5. Pisen pilavi en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
1. Pilav için bir tencerede ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine ince dogranmis patatesi ve salçayi ekleyin
3. Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin
4. Sicak suyunu, tavuk suyunu, ince kiyilmis dereotunu, tuzu ve karabiberi ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
5. Pisen pilavi en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder