18 Şubat 2022 Cuma

PATATESLI BULGUR PILAVI



Malzemeler:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 adet büyük boy patates
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 kupa tavuk suyu
- 1 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1/4 demet dereotu

Hazirlanisi:
1. Pilav için bir tencerede ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine ince dogranmis patatesi ve salçayi ekleyin
3. Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin
4. Sicak suyunu, tavuk suyunu, ince kiyilmis dereotunu, tuzu ve karabiberi ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
5. Pisen pilavi en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder