Malzemeler:
*Tavuk sis icin:
*Tavuk sis icin:
- 500 gr tavuk gögsü
- 1 kg tavuk kalca
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1/2 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 çay kasigi nane
- 1 çay kasigi kekik
- 1 çay kasigi kirmizi toz biber
- 2 çay kasigi tuz
- 2 çay kasigi karabiber
- Cöp sis
*Kremali ispanak icin:
- 500 gr ispanak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 cay bardagi krema
- Tuz
- Karabiber
*Kremali kekikli makarna icin:
- 1 paket makarna
- 2 yemek kasigi aycicek yagi
- 200 ml krema
- 1 tatli kasigi kekik
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Tavuklari iri küpler seklinde dograyip bir kaba alin
1. Tavuklari iri küpler seklinde dograyip bir kaba alin
2. Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk parçalarina ekleyip harmanlayin
3. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
4. Marine edilmis tavuklari sise dizin
5. Tavuk sisleri kizgin yagda kizartin veya firin tepsisine dizip önceden isitilmis 220 derecelik firinda pisirin
6. Kremali ispanak icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin
7. Üzerine iri dogranmis ispanaklari ve baharatlari ekleyip sotelemeye devam edin
8. Kremayi ekleyip hafif cektirin ve atesten alin
9. Makarna icin bir tencereye yag, krema ve baharatlari alip karistirin
10. Icine haslanmis makarnalari ekleyip harmanlayin
11. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder