Malzemeler:
- 4 adet patlican
- 4 adet patlican
- 3 adet patates
- Kizartmak için sivi yag
- Kizartmak için sivi yag
*harci için:
- 400 gr kusbasi dana eti
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
- 400 gr kusbasi dana eti
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
*Üzeri için: dilimlenmis biber ve domates
*Pisirmek için: sicak su + tuz
Hazirlanisi:
1. Patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde kusbasi dana etini, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Isiya dayanikli firin kabina önce dilimlenmis patatesleri yerlestirip kizarmis patlicanlari koyun, üzerine kusbasi dana etli harci yayin
6. Yemegi dilimlenmis biber ve domatesle süsleyin, sicak suyunu ilave edip yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 20-30 dakika kadar pisirin
7. Hazir olan yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
1. Patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde kusbasi dana etini, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Isiya dayanikli firin kabina önce dilimlenmis patatesleri yerlestirip kizarmis patlicanlari koyun, üzerine kusbasi dana etli harci yayin
6. Yemegi dilimlenmis biber ve domatesle süsleyin, sicak suyunu ilave edip yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 20-30 dakika kadar pisirin
7. Hazir olan yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder