Malzemeler:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 8 dal taze sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 8 dal taze sogan
- 1/8 bag maydanoz
- Tuz
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Yaglari pilav tenceresine alip eritin, pilavlik bulguru ve ince dogranmis soganlari ekleyip bir miktar kavurun
2. Üzerine sicak suyu, tuzu ve ince kiyilmis maydanozu ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
3. Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
4. Demlenen bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
1. Yaglari pilav tenceresine alip eritin, pilavlik bulguru ve ince dogranmis soganlari ekleyip bir miktar kavurun
2. Üzerine sicak suyu, tuzu ve ince kiyilmis maydanozu ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
3. Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
4. Demlenen bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder