Malzemeler:
- 1 kupa baldo pirinç
- ½ çay bardagi arpa sehriye
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sebze suyu
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
- 1 kupa baldo pirinç
- ½ çay bardagi arpa sehriye
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sebze suyu
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alin. Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun
2. Esmerlesince içine tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun
3. Üzerine sebze suyunu, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
4. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
5. Hazir olan pilavi sicak servis edin
1. Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alin. Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun
2. Esmerlesince içine tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun
3. Üzerine sebze suyunu, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
4. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
5. Hazir olan pilavi sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder