Malzemeler:
Firinda somon icin:
- 4 parça somon baligi
- 1 adet sogan
- 1 adet limon
- Tuz, karabiber
Arpa sehriye pilavi icin:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa arpa sehriye
- 2 kupa sicak su
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa arpa sehriye
- 2 kupa sicak su
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
Domates sosu icin:
- 1 adet kücük boy sogan
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 4 adet iri boy domates
- 1/8 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi kekik
- 1 cay kasigi toz sarimsak
- 1 tatli kasigi chili oil
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Baliklar icin bir firin bakina soganlari halka seklinde dograyip dizin ve üzerine temizlenmis somon bakliklarini yerlestirin
2. Baliklari tuz, karabiber ve limon suyuyla tatlandirin
3. Son olarak üzerine limon dilimi koyup önceden isitilmis 200 derecelik firinda 20 dakika pismeye birakin
4. Arpa sehriye pilavi icin pilav tavasina ayçiçek yagini ve tereyagini alin
5. Üzerine sehriyelerini ekleyip 1-2 dakika kavurun
5. Üzerine sehriyelerini ekleyip 1-2 dakika kavurun
6. Sicak suyu ve tuzlu sebze çesnisini ilave edip pilavi pisirin
7. Pisen pilavin altini kapatip kapagini örtün ve demlenmeye birakin
8. Domates sosu icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin
7. Pisen pilavin altini kapatip kapagini örtün ve demlenmeye birakin
8. Domates sosu icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin
9. Üzerine iri dogranmis domatesleri ve baharatlari ekleyip karistirin ve 15 dakika pismeye birakin
10. Sos kalinlastiginda altini kapatip arpa sehriye pilavi ve somonla birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder