Malzemeler:
- 1 su bardagi kirmizi mercimek
- 1 su bardagi kirmizi mercimek
- 3 su bardagi su
- 1/2 su bardagi ince bulgur
- Tuz
- Karabiber
- Kirmizi toz biber
- Kimyon
- Zerdecel
- 1 cay bardagi aycicekyagi
Üzeri icin:
- 500 gr yogurt
- 1 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi kuru nane
Hazirlanisi:
1. Mercimekleri haslayip üzerine aycicekyagi haric diger kalan malzemeleri ekleyip altini kapatin ve kapatigini örtüp bulgurlarin sismelerini bekleyin
1. Mercimekleri haslayip üzerine aycicekyagi haric diger kalan malzemeleri ekleyip altini kapatin ve kapatigini örtüp bulgurlarin sismelerini bekleyin
2. Bulgurlar sisip harc soguduktan sonra üzerine aycicekyagi ekleyin ve yogurun
3. Harc cok ufalaniyorsa biraz ilik su ilave edip yogurmaya devam edin
4. Macun kivamina geldiginde avuclarinizi islatip ceviz büyüklügünde toplar yapip servis tabagina dizin
5. Üzerine sarimsakli yogurt döküp pul biberli naneli yag gezdirin ve servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder