Malzemeler:
*Hamur için:
- 120 gr yogurt
- 100 ml ayçiçek yagi
- 1 adet yumurta
- 65 ml su
- 1 yemek kasigi sirke
- 1 çay kasigi karbonat
- 1 tutam tuz
- 420 gr baklavalik un
*Hamur için:
- 120 gr yogurt
- 100 ml ayçiçek yagi
- 1 adet yumurta
- 65 ml su
- 1 yemek kasigi sirke
- 1 çay kasigi karbonat
- 1 tutam tuz
- 420 gr baklavalik un
*Açmak için: bugday nisastasi
*Içine: 400 gr ince kiyilmis ceviz içi
*Üzeri için: 300 gr tuzsuz tereyagi
*Serbet için:
- 3 su bardagi toz seker
- 2 su bardagi su
- 1 yemek kasigi limon suyu
- 3 su bardagi toz seker
- 2 su bardagi su
- 1 yemek kasigi limon suyu
Hazirlanisi:
1. Hamur için sivi malzemeleri büyük bir kaba alip karistirin. Üzerine kuru malzemeleri ekleyip en az 6-7 dakika pürüzsüz ve yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Hamuru 12 adet bezeye bölüp yuvarlayin ve 1 parmak kalinliginda olacak sekilde avucunuzun içiyle ezip firin kabina dizin. Üzerini streç filmle örtüp en az 1 saat buzdolabinda dinlendirin. Bu hamuru daha kolay açmanizi saglayacaktir!
3. Dinlenen hamuru bol miktarda nisastaya bulayip açmaya baslayin
4. Oklava yardimiyla zar inceliginde açilan baklava yufkasini ortadan ikiye kesin, üzerine ince kiyilmis ceviz serpip oklavayla sarin ve diger yarisinada ceviz serpip ilk yufkanin üzerine sarmaya devam edin
1. Hamur için sivi malzemeleri büyük bir kaba alip karistirin. Üzerine kuru malzemeleri ekleyip en az 6-7 dakika pürüzsüz ve yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Hamuru 12 adet bezeye bölüp yuvarlayin ve 1 parmak kalinliginda olacak sekilde avucunuzun içiyle ezip firin kabina dizin. Üzerini streç filmle örtüp en az 1 saat buzdolabinda dinlendirin. Bu hamuru daha kolay açmanizi saglayacaktir!
3. Dinlenen hamuru bol miktarda nisastaya bulayip açmaya baslayin
4. Oklava yardimiyla zar inceliginde açilan baklava yufkasini ortadan ikiye kesin, üzerine ince kiyilmis ceviz serpip oklavayla sarin ve diger yarisinada ceviz serpip ilk yufkanin üzerine sarmaya devam edin
5. Bir kez daha ayni islemi yaptiktan sonra tatlilari 2 parmak kalinliginda kesip firin tepsisine yerlestirin ve bütün hamurlar bitene kadar bu islemi sirasiyla tekrarlayin
6. Hazir olan cevizli saray sarmalarinin üzerine eritilip köpügü alinmis tereyagi gezdirin
7. Tatliyi önceden isitilmis 160 derecelik firina verip 1 saat kadar (alt-üst-fan ayarinda) pisirin
8. Tatli firinda piserken serbetini hazirlayin. Serbet için bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin ve limon suyunu ilave edin
9. Sicak tatliya soguk serbeti dökün ve tatli tamamen soguduktan sonra servis edin
6. Hazir olan cevizli saray sarmalarinin üzerine eritilip köpügü alinmis tereyagi gezdirin
7. Tatliyi önceden isitilmis 160 derecelik firina verip 1 saat kadar (alt-üst-fan ayarinda) pisirin
8. Tatli firinda piserken serbetini hazirlayin. Serbet için bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin ve limon suyunu ilave edin
9. Sicak tatliya soguk serbeti dökün ve tatli tamamen soguduktan sonra servis edin
NOT: Tatliyi bir gece dinlendirirseniz serbeti ve kivami daha da oturmus olacaktir.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder