13 Temmuz 2022 Çarşamba

HÜNKAR BEGENDI YANINDA SEBZELI ARPA SEHRIYE PILAVI



Malzemeler:
Sebzeli sehriye pilavi icin:
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 5 adet taze sogan
- 2 yemek kasigi ayçiçek yag
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa arpa sehriye
- 2 kupa sicak su
- Tuz

Hünkar begendi icin:
*Et sote için:
- 600 gr dana eti
- 2 dis sarimsak
- 1 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kekik, kirmizi toz biber
- Sicak su

*Begendi için:
- 4 adet közlenmis patlican
- 2 yemek kasigi un
- 2 su bardagi süt
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 100 gr rendelenmis kasar peyniri
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

Hazirlanisi:
1. Bir pilav tenceresine yaglarla birlikte minicik dogranmis sebzeleri alip yumusayana kadar soteleyin
2. Üzerine arpa sehriyeleri ilave edin ve yaklasik bir dakika kadar kavurun
3. Sicak suyunu ve tuzu ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4. Sehriyeler suyunu çektikten sonra altini kapatip pilavi demlendirin
5. Et sote için kusbasi dogranmis dana etini sarimsaklarla birlikte yagda kavurun. Suyunu salan etleri kisik ateste kendi suyuyla pismeye birakin
6. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise biraz sicak su ilave edip pisirmeye devam edin
7. Ayri bir tavada yemeklik dogranmis sogani ve biberleri kavurun
8. Üzerine pisen etleri, küp seklinde dogranmis domatesleri, salçayi, baharatlari kavurmaya devam edin. Bu asamada da gerekirse bir miktar daha sicak su ilave edip soteyi etler iyice yumusayana kadar kisik ateste pisirin
9. Begendi için közlenmis patlicanlarin kabuklarini soyup incecik kiyin
10. Tereyagini bir tencereye alip eritin. Üzerine unu ilave edip kokusu çikana kadar kavurun
11. Patlicanlari da ekledikten sonra karistirarak azar azar süt katip begendi iyice kalinlasana kadar pisirin
12. Begendiyi atesten almadan önce baharatlari ve kasar peyniri rendesini ilave edin, karistirin ve atesten alin
13. Sebzeli arpa sehriye pilavi demlendikten sonra hünkar begendiyle sicak  servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder