Malzemeler:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 5 su bardagi sicak su
- 1 su bardagi tavuk suyu
- 1 çay bardagi arpa sehriye
- Tuz
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 5 su bardagi sicak su
- 1 su bardagi tavuk suyu
- 1 çay bardagi arpa sehriye
- Tuz
Terbiyesi için:
- 3 yemek kasigi yogurt
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 3 yemek kasigi yogurt
- 1 yemek kasigi kuru nane
Hazirlanisi:
1. Tereyagini bir tencereye koyun, erimesini bekleyin
1. Tereyagini bir tencereye koyun, erimesini bekleyin
2. Daha sonra unu ilave edin ve biraz kavurun
3. Un kokusu çiktiktan sonra domates salçasini ilave edip kavurmaya devam edin
4. Tavuk suyunu, sicak suyu ve sehriyeyi ilave ettikten sonra bir kasenin içinde yogurdu ve naneyi çirpmaya baslayin
5. Yogurt kesilmesin diye sicak çorbadan bir kaç kasik yogurda ilave edin ve daha sonra karisimi tencereye dökün ve çirpmaya baslayin
6. Kaynamaya basladiktan sonra tuzunu ilave edip altini kisin
7. 10 dakika kaynadiktan sonra altini kapatin ve tencerenin kapagini örtün, içindeki sehriyeler sismeye devam etsin
8. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder