Malzemeler:
- 512 gr un
- 10 gr tuz
- 8 gr instant maya
- 330 ml ilik su
- 28 gr zeytinyagi
- 512 gr un
- 10 gr tuz
- 8 gr instant maya
- 330 ml ilik su
- 28 gr zeytinyagi
Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 60 dakika oda isisinda mayalandirin
2. Mayalanan hamuru 12 esit bezeye bölüp unlanmis tezgahta 30 dakika daha mayalandirin
3. Her bir bezeyi 15 cm capinda acip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve tepside 15 dakika daha mayalandirin
4. Önceden isitilmis 280° derecelik firinda 4 dakika pisirin ve pisen tombik ekmekleri firindan cipartip bir bezle örtün
5. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin
1. Bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 60 dakika oda isisinda mayalandirin
2. Mayalanan hamuru 12 esit bezeye bölüp unlanmis tezgahta 30 dakika daha mayalandirin
3. Her bir bezeyi 15 cm capinda acip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve tepside 15 dakika daha mayalandirin
4. Önceden isitilmis 280° derecelik firinda 4 dakika pisirin ve pisen tombik ekmekleri firindan cipartip bir bezle örtün
5. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder