20 Temmuz 2022 Çarşamba

LIMONLU HAVUCLU SEHRIYE CORBASI



Malzemeler:
Tavuk suyu için:
- 300 gr parçalanmis tavuk
- 1 y.k. zeytinyagi
- 2 adet havuç
- 1 adet sogan
- 1 dal pirasa
- 1 tutam kekik
- 1 adet defne yapragi
- Karabiber
- 1,5 L su

Corba için:
- 1,5 L tavuk suyu
- 4 yemek kasigi tel sehriye
- 1 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 adet rendelenmis havuc
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz veya tuzlu sebze çesnisi
- 1/2 adet limonun suyu

Hazirlanisi:
1. Zeytinyagini tencereye alip isitin, temizlenip iri parçalar halinde dogranmis sebzeleri ilave edin ve birkaç dakika soteleyin
2. Üzerine temizlenmis tavuk parçalarini ekleyin ve birkaç dakika kadar daha soteleyin
3. Tencereye son olarak baharatlari ve 1,5 L soguk suyu ekleyip kaynamaya birakin
4. Corba için ayri bir tencerede unu yagda kavurun ve rendelenmis havuclari ekleyin
5. Hazirlamis oldugunuz tavuk suyunun yaklasik 1,5 litresini tencereye süzün ve  kaynamaya alin
6. Üzerine tel sehriyeyi, incecik kiyilmis maydanozu, limon suyunu ve tuzu veya tuzlu sebze çesnisini ekleyip karistirarak pisirin
7. Tel sehriye pistiginde çorbanin altini kapatip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

NOT: Tercihe göre haslanmis tavuk parçalarini didikleyip çorbaya ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder