6 Ekim 2024 Pazar

CHILI SOSLU SEBZELI TAVUK YANINDA BASMATI PILAVI



Malzemeler:
- 1 kg tavuk gögüsü
- 2 adet havuc
- 2 adet kirmizi california biber
- 1 adet yesil california biber
- 2 adet kabak
- 1 cay bardagi misir
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi chili sosu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- Tuz, karabiber, kekik

Hazirlanisi:
1. Fileto tavuklari bir miktar karabiberle yagda pisirin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Üzerine biberleri, kabaklari ve havuclari iri jülyen seklinde kesip al dente olacak sekilde pisirin
3. Üzerine chili sos, 1/2 çay bardagi sicak su, misirlari, tuz, karabiber, tavuk baharati ve bir miktar kekik ekleyip karistirin
4. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra chili soslu etin altini kapatin, üzerine kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin
5. Chili soslu tavuklarla basmati pilaviyla birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun 

0 yorum:

Yorum Gönder