Malzemeler:
- 500 gr taze fasulye
- 1 adet sogan
- 2 adet büyük boy domates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 çay bardagi pirinç
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 çay kasigi karabiber
- Sicak su
- 500 gr taze fasulye
- 1 adet sogan
- 2 adet büyük boy domates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 çay bardagi pirinç
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 çay kasigi karabiber
- Sicak su
Hazirlanisi:
1. Sogani küp seklinde dograyip yagda kavurun
2. Üzerine temizlenmis ve ince dogranmis fasulyeleri ekleyin
3. Kabuklari soyulup iri dogranmis domatesleri katip yemege 1 su bardagi sicak su ekleyin ve bir miktar pisirin
4. Fasulyeler al dente pistiginde içine yikanmis pirinci, tuzunu ve karabiberini katin
5. Üzerine bir miktar daha sicak su ilave edin ve fasulye diblesini pismeye birakin
6. Pirinçler suyunu çektiginde diblenin altini kapatin ve demlenmeye birakin
7. Demlenen fasulye diblesini sicak veya ilik servis edin
1. Sogani küp seklinde dograyip yagda kavurun
2. Üzerine temizlenmis ve ince dogranmis fasulyeleri ekleyin
3. Kabuklari soyulup iri dogranmis domatesleri katip yemege 1 su bardagi sicak su ekleyin ve bir miktar pisirin
4. Fasulyeler al dente pistiginde içine yikanmis pirinci, tuzunu ve karabiberini katin
5. Üzerine bir miktar daha sicak su ilave edin ve fasulye diblesini pismeye birakin
6. Pirinçler suyunu çektiginde diblenin altini kapatin ve demlenmeye birakin
7. Demlenen fasulye diblesini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder