Malzemeler:
- 1 kg dana eti
- 3 adet havuç
- 5 adet carliston biberi
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 400 ml krema
- Tuz, karabiber, kekik, zerdecal
Hazirlanisi:
1. Dogranmis dana etini bir miktar karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise bir miktar sicak su ilave edip kisik ateste tamamen pisene kadar pisirmeye devam edin
3. Sebzeleri iri jülyen seklinde kesip sirasiyla yagda al dente olacak sekilde pisirin ve kenara alin
4. Pisen eti sebzelerle birlikte büyük bir tavaya alin, üzerine kremayi, tuz, bol karabiber, kekik ve bir miktar zerdecal ekleyip karistirin
5. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra etin altini kapatin ve spagetti ile sicak servis edin
- 1 kg dana eti
- 3 adet havuç
- 5 adet carliston biberi
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 400 ml krema
- Tuz, karabiber, kekik, zerdecal
Hazirlanisi:
1. Dogranmis dana etini bir miktar karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise bir miktar sicak su ilave edip kisik ateste tamamen pisene kadar pisirmeye devam edin
3. Sebzeleri iri jülyen seklinde kesip sirasiyla yagda al dente olacak sekilde pisirin ve kenara alin
4. Pisen eti sebzelerle birlikte büyük bir tavaya alin, üzerine kremayi, tuz, bol karabiber, kekik ve bir miktar zerdecal ekleyip karistirin
5. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra etin altini kapatin ve spagetti ile sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder