Malzemeler:
- 1 adet balkabagi (kücük)
- 3 su bardagi toz seker
- Istege göre üzerine kiyilmis ceviz içi
- 1 adet balkabagi (kücük)
- 3 su bardagi toz seker
- Istege göre üzerine kiyilmis ceviz içi
Hazirlanisi:
1. Kabagi soyup dilediginiz büyüklükte parçalara bölün ve tencereye dizin
2. Üzerine toz sekeri gezdirin
3. Tencerenin kapagini örtüp en az 2 saat oda isisinda kabaklarin suyunu salmasini için bekletin. Eger kabaginiz fazla su salmadiysa pisirmeden önce üzerine bir miktar su ekleyebilirsiniz
4. Kabak tatlisini kisik ateste pisirin
5. Kabaklar yumusadiginda serbetiyle birlikte firin kabina aktarin ve 20 dakika önceden isitilmis 230°C derecelik firinda pisirmeye devam edin
6. Tatli pisip soguduktan sonra kiyilmis ceviz ile servis edebilirsiniz
1. Kabagi soyup dilediginiz büyüklükte parçalara bölün ve tencereye dizin
2. Üzerine toz sekeri gezdirin
3. Tencerenin kapagini örtüp en az 2 saat oda isisinda kabaklarin suyunu salmasini için bekletin. Eger kabaginiz fazla su salmadiysa pisirmeden önce üzerine bir miktar su ekleyebilirsiniz
4. Kabak tatlisini kisik ateste pisirin
5. Kabaklar yumusadiginda serbetiyle birlikte firin kabina aktarin ve 20 dakika önceden isitilmis 230°C derecelik firinda pisirmeye devam edin
6. Tatli pisip soguduktan sonra kiyilmis ceviz ile servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder