Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 4 adet kabak
- 8 yemek kasigi lor peyniri
- 2 dal taze sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi kekik
- Tuz
- Karabiber
- 50 gr Izmir tulum peyniri
Hazirlanisi:
1. Kabaklari 8'e bölüp iclerini oyun ve üzerlerine zeytinyagi gezdirip tuz ve karabiberle tatlandirin
1. Kabaklari 8'e bölüp iclerini oyun ve üzerlerine zeytinyagi gezdirip tuz ve karabiberle tatlandirin
2. Kabaklari yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizip önceden isitilmis 230°C derecelik firinda pisirin
3. O arada lor peynirli dolgusunu hazirlayin
4. Dolgu icin lor peynirini, zeytinyagini, ince kiyilmis taze soganlari, kekigi ve tuzu bir kaba alip karistirin
5. Pisen kabaklarin icine dolguyu doldurup üzerlerine Izmir tulum peyniri rendeleyin ve tekrar firina verin
6. Tulum peyniri kizardiginda firindan alip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder