6 Ekim 2024 Pazar

TAZE SOGANLI LOR PEYNIRLI FIRINDA KABAK



Malzemeler:
- 4 adet kabak 
- 8 yemek kasigi lor peyniri
- 2 dal taze sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi kekik
- Tuz 
- Karabiber
- 50 gr Izmir tulum peyniri

Hazirlanisi:
1. Kabaklari 8'e bölüp iclerini oyun ve üzerlerine zeytinyagi gezdirip tuz ve karabiberle tatlandirin
2. Kabaklari yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizip önceden isitilmis 230°C derecelik firinda pisirin
3. O arada lor peynirli dolgusunu hazirlayin
4. Dolgu icin lor peynirini, zeytinyagini, ince kiyilmis taze soganlari, kekigi ve tuzu bir kaba alip karistirin
5. Pisen kabaklarin icine dolguyu doldurup üzerlerine Izmir tulum peyniri rendeleyin ve tekrar firina verin
6. Tulum peyniri kizardiginda firindan alip sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder