Malzemeler:
- 3 kg yesil zeytin
- 3 kg yesil zeytin
- Hazir su
Salamura icin (her 660ml kavanoz icin)
- Acisi alinmis yesil zeytin
- 2 yemek kasigi aycicekyagi / zeytinyagi
- 170 ml hazir su
- 12 gr kaya tuzu
- 1/2 tatli kasigi limon tuzu
- 2 dilim kabugu soyulmus taze limon
- 2 dilim kabugu soyulmus taze limon
Hazirlanisi:
1. Zeytinleri güzelce yikadiktan sonra bir et dövecegi ile kirin
2. Kirilan bütün zeytinleri direk suyla dolu bir kaba alin, böylelikle kararmalarini engellemis olacaksiniz
3. Bütün zeytinleri kirdiktan sonra 5 litrelik bir bidona doldurup üzerini gececek kadar su ilave edin ve yaklasik 3 hafta boyunca 3 günde bir suyunu yenileyin
4. Üc hafta sonunda zeytinin tadina bakin ve aciligi gittigi ise suyunu dökün ve kavanozlara bölüstürüp her bir kavanoza 2 adet limon dilimi ekleyin
1. Zeytinleri güzelce yikadiktan sonra bir et dövecegi ile kirin
2. Kirilan bütün zeytinleri direk suyla dolu bir kaba alin, böylelikle kararmalarini engellemis olacaksiniz
3. Bütün zeytinleri kirdiktan sonra 5 litrelik bir bidona doldurup üzerini gececek kadar su ilave edin ve yaklasik 3 hafta boyunca 3 günde bir suyunu yenileyin
4. Üc hafta sonunda zeytinin tadina bakin ve aciligi gittigi ise suyunu dökün ve kavanozlara bölüstürüp her bir kavanoza 2 adet limon dilimi ekleyin
5. Zeytinlerin üzerine aycicekyagini, tuzu ve limon tuzunu ekleyip üzerini gececek kadar su ilave edin
6. Kavanozlarin agzini kapatip 10 gün oda isisinda salamura olmasini bekleyin
7. Zeytinleriniz 10 gün sonunda tüketime hazirdir
6. Kavanozlarin agzini kapatip 10 gün oda isisinda salamura olmasini bekleyin
7. Zeytinleriniz 10 gün sonunda tüketime hazirdir
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder