Malzemeler:
- 1 kg aci tombik biber
- 8 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker
- 1,5 L elma sirkesi
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tutam maydanoz (istege göre)
- 1 kg aci tombik biber
- 8 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker
- 1,5 L elma sirkesi
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tutam maydanoz (istege göre)
Hazirlanisi:
1. Suyu için sirkeyi, sekeri, tuzu ve yagi bir tencereye alip kaynatin
2. Biberleri yikayip her birini birkaç yerinden delin ve yaklasik 2 dakika kadar kaynayan sirkede haslayin
3. Bir miktar haslanmis olan biberleri sogumalari için bir kenara alin. Bu asamada biberleri pisirmemeye dikkat edin, aksi taktirde tursu fazla yumusayacaktir!
4. Sogumus olan biberlerden bir kat kavanoza yerlestirin
5. Üzerine ezilmis sarimsak ve ince kiyilmis maydanoz serpin ve ayni asamayi kavanoz dolana kadar tekrarlayin
6. Son olarak tamamen sogumus olan sirkeyi üzerine dökün ve kavanozu kapatip karanlik ve serin biryerde tursu olana kadar, yani yaklasik 2 hafta bekletin
1. Suyu için sirkeyi, sekeri, tuzu ve yagi bir tencereye alip kaynatin
2. Biberleri yikayip her birini birkaç yerinden delin ve yaklasik 2 dakika kadar kaynayan sirkede haslayin
3. Bir miktar haslanmis olan biberleri sogumalari için bir kenara alin. Bu asamada biberleri pisirmemeye dikkat edin, aksi taktirde tursu fazla yumusayacaktir!
4. Sogumus olan biberlerden bir kat kavanoza yerlestirin
5. Üzerine ezilmis sarimsak ve ince kiyilmis maydanoz serpin ve ayni asamayi kavanoz dolana kadar tekrarlayin
6. Son olarak tamamen sogumus olan sirkeyi üzerine dökün ve kavanozu kapatip karanlik ve serin biryerde tursu olana kadar, yani yaklasik 2 hafta bekletin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder