Malzemeler:
- 315 gr balkabaga püresi
- 315 gr balkabaga püresi
- 2 adet yumurta
- 120 ml aycicekyagi
- 100 gr toz seker
- 150 gr esmer seker
- 1/2 cay kasigi vanilya
- 215 gr un
- 1 cay kasigi karbonat
- 1/2 cay kasigi kabartma tozu
- 1 cay kasigi tuz
- 1 tatli kasigi tepeleme zencefilli kurabiye baharati
- 80 gr ceviz
Crumble icin:
- 110 gr un
- 1 cay kasigi zencefilli kurabiye baharati
- 75 gr esmer seker
- 3 yemek kasigi tereyagi
- 1 cay kasigi vanilya
- 1/2 cay kasigi tuz
- 20 gr ceviz (iri kiyilmis)
Hazirlanisi:
1. Crumble icin tereyagini eritip bir kaba alin
1. Crumble icin tereyagini eritip bir kaba alin
2. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip karistirin ve buzdolabinda bekletin
3. Kek icin balkabagini ve yumurtalari bir kaba alip tel cirpacakla cirpin
4. Yag ve sekerleri ekleyip cirpmaya devam edin
5. Kuru malzemeleri bir kaba eleyip karisima ekleyin
6. Son olarak bir spatulayla iri dogranmis cevizleri katip karistirin ve yagli kagit ile kaplanmis baton kek kalibina dökün
7. Üzerine crumble malzemesini ufalayip yayin ve önceden isitilmis 175°C derecelik firinda pisirin
8. Üzeri kizardiginda dilerseniz bir folyoyla örtün ve icinin tamamen pismesini bekleyin
9. Kürdanla orta kismini kontrol ettikten sonra firindan alip sogumaya birakin
10. Keki bir kac saat dinlendirdikten sonra servis edin
11. Tadi en güzel ertesi günü oturuyor fakat bunu kimse bekleyemez :)
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder