Malzemeler:
Aci soslu tavuk sis icin:
Aci soslu tavuk sis icin:
- 4 tavuk gögüsü
- 2 yemek kasigi yogurt
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 4 yemek kasigi aci sos
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 cay kasigi karabiber
- 2 cay kasigi tuz
- 2 adet sogan
- 2 adet köy biberi
Kapya biberli peynirli makarna icin:
- 500 gr haslanmis makarna
- 4 adet közlenmis kapya biber
- 200 gr beyaz peynir
- 2 dis sarimsak
- 1 cay bardagi ceviz
- 1/8 demet maydanoz
- 2 su bardagi makarna suyu
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Sis icin tavuklari iri küpler halinde dograyip bir kaba alin
1. Sis icin tavuklari iri küpler halinde dograyip bir kaba alin
2. Üzerine diger malzemeleri ekleyip karistirin ve en az 4 saat buzdolabinda dinlendirin
3. Dinlenen tavuklari biber ve soganlarla sislere dizip mangalda veya tavada pisirin
4. Makarna icin mutfak robotuna haslanmis makarnalar haric bütün malzemeleri alin
5. Sos haline gelen karisimi bir tencereye aktarip üzerine haslanmis makarnalari ekleyin
6. Bütün malzemeleri harmanladiktan sonra makarnayi ve tavuk sislerini sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder