Malzemeler:
- 3 adet patlican
- 400 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 3 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, karabiber, pul biber
- Ayçiçek yagi
- 3 adet patlican
- 400 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 3 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, karabiber, pul biber
- Ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1. Patlicanlari uzun uzun kesip kizgin yagda kizartip bir kenara alin
2. Köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, ekmek içini, tuzu, karabiber ve pul biberi bir kaba alip yogurun. Köfteleri sekillendirip yagda 1-2 dakika kizartip bir kenara alin
3. Patlican dilimlerini ‘+’ seklini alacak gibi koyup üzerlerine birer köfte yerlestirip bohça gibi sarin ve bir adet kürdan ile tutturun
4. Kürdana bir parça domates ve bir parça sivri biber saplayip firin kabina dizin
5. Sosu için bir kasede sicak suyu, salçayi, tuzu ve karabiberi karistirip kebaplarin üzerlerine gezdirin
6. Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip kizarana kadar pisirin
7. Hazir olan yemegi firindan çikarip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Patlicanlari uzun uzun kesip kizgin yagda kizartip bir kenara alin
2. Köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, ekmek içini, tuzu, karabiber ve pul biberi bir kaba alip yogurun. Köfteleri sekillendirip yagda 1-2 dakika kizartip bir kenara alin
3. Patlican dilimlerini ‘+’ seklini alacak gibi koyup üzerlerine birer köfte yerlestirip bohça gibi sarin ve bir adet kürdan ile tutturun
4. Kürdana bir parça domates ve bir parça sivri biber saplayip firin kabina dizin
5. Sosu için bir kasede sicak suyu, salçayi, tuzu ve karabiberi karistirip kebaplarin üzerlerine gezdirin
6. Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip kizarana kadar pisirin
7. Hazir olan yemegi firindan çikarip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder