Malzemeler:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 adet rendelenmis havuç
- 1 yemek kasigi un
- 1/2 su bardagi süt
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 adet rendelenmis havuç
- 1 yemek kasigi un
- 1/2 su bardagi süt
- 100 ml krema
- 2 su bardagi sicak su
- 1 su bardagi tavuk suyu
- Tuz
- 2 su bardagi sicak su
- 1 su bardagi tavuk suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Bir tencerede yaglari eritin, sonra içine unu katin ve kokusu çikana kadar kavurun
2. Rendelenmis havuçlari ekleyin ve kavurmaya devam edin
3. Üzerine sütü, kremayi, tavuk suyunu ve sicak suyu ilave ettikten sonra çirpmaya baslayin
4. Kaynamaya basladiginda tuzunu ekleyin ve altini kisip yaklasik 15 dakika daha kaynatin
5. Altini kapattiktan sonra karistirin ve biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Bir tencerede yaglari eritin, sonra içine unu katin ve kokusu çikana kadar kavurun
2. Rendelenmis havuçlari ekleyin ve kavurmaya devam edin
3. Üzerine sütü, kremayi, tavuk suyunu ve sicak suyu ilave ettikten sonra çirpmaya baslayin
4. Kaynamaya basladiginda tuzunu ekleyin ve altini kisip yaklasik 15 dakika daha kaynatin
5. Altini kapattiktan sonra karistirin ve biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder