6 Ekim 2024 Pazar

MANGALDA PIRZOLA YANINDA KREMALI HAVUCLU PIRASA VE SADE BULGUR PILAVI



Malzemeler:
Pirzola icin:
- 10 adet pirzola
- 1 cay bardagi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 cay kasigi karabiber

Kremali havuclu pirasa icin:
- 4 dal pirasa
- 1 adet havuc
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 200 ml krema
- Tuz
- Karabiber

Sade bulgur pilavi icin:
- 1 kupa bulgur
- 1 tatli kasigi toz sarimsak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
- Karabiber

Hazirlanisi:
1. Pirzolalari, yagi ve baharatlari bir kaba alip karistirin ve en az 4 saat buzdolabinda bekletin
2. Kremali havuclu pirasa icin havuclari rendeleyin ve pirasalari ince dograyip bir tencereye alin
3. Zeytinyagi ve baharatlari ekleyip pirasalar yumusayana kadar pisirin
4. Kremayi ilave edip cektirene kadar pisirin ve atesten alin
5. Sade bulgur pilavi icin bulguru yagda soteleyin
6. Üzerine baharatlari ve sicak suyu ilave edip pismeye birakin
7. Suyunu cektikten sonra altini kapatip dinlendirin
8. Marine olan pirzolalari mangalda pisirin ve kremali havuclu pirasa ve bulgur pilaviyla sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder