Malzemeler:
- 4 su bardagi köftelik bulgur
- 2 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 adet rendelenmis büyük domates
- 3 yemek kasigi domates salçasi
- 4 yemek kasigi biber salçasi
- 1 su bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1,5 yemek kasigi isot
- 1,5 tatli kasigi sumak
- 1 tatli kasigi nane
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tutam maydanoz
- 4 su bardagi köftelik bulgur
- 2 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 adet rendelenmis büyük domates
- 3 yemek kasigi domates salçasi
- 4 yemek kasigi biber salçasi
- 1 su bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1,5 yemek kasigi isot
- 1,5 tatli kasigi sumak
- 1 tatli kasigi nane
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tutam maydanoz
Hazirlanisi:
1. Bulguru, pul biberi, kirmizi toz biberi, isotu ve sumagi büyük bir tepsiye alip harmanlayin
2. Üzerine rendelenmis soganlari, sarimsaklari, domatesi, domates salçasini, biber salçasini, yagi ve tuzunu ekleyip yogurmaya baslayin
3. Biraz yogurduktan sonra naneyi, kekigi ve kiyilmis maydanozu ekleyin
4. Ellerinizi arada ilik suyla islatip yaklasik 50 dakika yogurun
5. Cig köftenizin tadini kontrol etmeyi unutmayin, gerekirse baharatlardan ekleyip tadini dengeleyebilirsiniz
6. Cig köfteyi sekillendirip marul, maydanoz, limon veya nar eksisi ile servis edin
1. Bulguru, pul biberi, kirmizi toz biberi, isotu ve sumagi büyük bir tepsiye alip harmanlayin
2. Üzerine rendelenmis soganlari, sarimsaklari, domatesi, domates salçasini, biber salçasini, yagi ve tuzunu ekleyip yogurmaya baslayin
3. Biraz yogurduktan sonra naneyi, kekigi ve kiyilmis maydanozu ekleyin
4. Ellerinizi arada ilik suyla islatip yaklasik 50 dakika yogurun
5. Cig köftenizin tadini kontrol etmeyi unutmayin, gerekirse baharatlardan ekleyip tadini dengeleyebilirsiniz
6. Cig köfteyi sekillendirip marul, maydanoz, limon veya nar eksisi ile servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder