11 Nisan 2025 Cuma

ANNE KÖFTESI YANINDA TAZE SOGANLI KUS ÜZÜMLÜ PIRINC PILAVI



Malzemeler:
Köfte icin:
- 600 gr dana dös kiyma
- 4 dal taze sogan
- 2 yemek kasigi galeta unu
- 1 cay bardagi su
- 1 cay kasigi karbonat
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi toz biber
- Tuz
- Karabiber

Taze soganli kus üzümlü pirinc pilavi icin:
- 1 kupa pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sebze suyu
- 8 dal taze sogan
- 1/2 su bardagi kus üzümü
- Tuzlu sebze cesnisi

Hazirlanisi:
1. Köfte icin bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve en az 1 saat buzdolabinda bekletin
2. Hazir olan köfteleri sekillendirip tavada, mangalda ve firinda pisirin

1. Pilav icin pilav tenceresine ayçiçek yagini, ince dogranmis soganlarini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun
2. Üzerine tereyagini ve suda bekletilmis kus üzümlerini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
3. Sebze suyu ve tuzlu sebze cesnisini ilave edip tencerenin kapagini kapatip pilav suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin 
4. Pilav suyunu cektikten sonra en az 30 dakika demlenmeye birakin
5. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder