25 Nisan 2025 Cuma

KABAK OTURTMA



Malzemeler:
- 6-8 adet kabak
- Kizartmak için sivi yag

Kiymali harci için:
- 500 gr kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber

Üzeri için: dilimlenmis domates + biber
- 100 gr kasar peyniri

Pisirmek için: sicak su + tuz

Hazirlanisi:
1. Kabaklari halka dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Pisireceginiz bir firin kabina kabaklari dizin ve üzerine kiymali harci yayin
6. Dilimlenmis domates ve biberlerle yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
7. Yemek pismeye yakin üzerine kasari serpip tekrar firina verin
8. Kasar peyniri eridiginde firindan alip sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder