Malzemeler:
Soganli et icin:
Soganli et icin:
- 1 kg kusbasi dana eti
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber
- 250 gr arpacik sogan
- 150 gr konserve mantar
Citir patates icin:
- 1,5 kg patates
- 2 su bardagi aycicekyagi
- Tuz
- 2 su bardagi aycicekyagi
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Soganli et için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip eritin
2. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kavurun. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
3. Ayni tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alip kavurun
4. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
5. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye yerlestirin
6. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
7. Pismeye yakin üzerini açin ve istediginiz kalinliga gelene kadar kaynatmaya devam edin
8. Etler pistikten sonra ayri bir tencerede sotelediginiz arpacik soganlarini ve mantarlari icine ekleyip karistirin
9. Citir patates icin patatesleri soyup iri dograyin ve tuzlu suda hafif haslayin
10. Patatesler yari pistiginda süzgece alin
11. Firin tepsisine yag alip önceden isitilmis 240°C derecelik firina verin
12. Yag isindiginda icine patatesleri ekleyip tekrar firina verin ve nar gibi kizarana kadar pisirin
13. Kizaran patatesleri yagdan alip üzerine tuz serpin ve soganli etle sicak servis edin
10. Patatesler yari pistiginda süzgece alin
11. Firin tepsisine yag alip önceden isitilmis 240°C derecelik firina verin
12. Yag isindiginda icine patatesleri ekleyip tekrar firina verin ve nar gibi kizarana kadar pisirin
13. Kizaran patatesleri yagdan alip üzerine tuz serpin ve soganli etle sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder