Malzemeler:
- 1 kg ispanak
- 1 adet sogan
- 1 kg ispanak
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biber
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 2 su bardagi sicak su
- 1/2 cay bardagi bulgur
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 2 su bardagi sicak su
- 1/2 cay bardagi bulgur
Hazirlanisi:
1. Derin bir tavaya tereyagini ve ayçiçek yagini alip yemeklik dogranmis sogani ve kapya biberi ekleyip soteleyin
2. Üzerine iyice temizlenip iri iri dogranmis ispanaklari ekleyin
3. Ispanaklar hafif eridikten sonra salçalari, kirmizi toz biberi, bulguru, tuzu ve karabiberi katip karistirin
4. Üzerine sicak suyunu ve bulgurlari ekledikten sonra önceden 15-20 dakika kadar pisirin
5. Ispanak suyunu biraz çektikten ve bulgurlar sistikten sonra altini kapatip 20 dakika dinlendirin
6. Biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Derin bir tavaya tereyagini ve ayçiçek yagini alip yemeklik dogranmis sogani ve kapya biberi ekleyip soteleyin
2. Üzerine iyice temizlenip iri iri dogranmis ispanaklari ekleyin
3. Ispanaklar hafif eridikten sonra salçalari, kirmizi toz biberi, bulguru, tuzu ve karabiberi katip karistirin
4. Üzerine sicak suyunu ve bulgurlari ekledikten sonra önceden 15-20 dakika kadar pisirin
5. Ispanak suyunu biraz çektikten ve bulgurlar sistikten sonra altini kapatip 20 dakika dinlendirin
6. Biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder