Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 adet sogan
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 2 adet carliston biber
- 1 su bardagi domates rendesi
- 3 dis sarimsak
- 1 bag semizotu
- 1 su bardagi haslanmis nohut
- 1 cay bardagi pilavlik bulgur
- 1 adet limonun suyu
- Sicak su
Üzeri icin:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi nane
- 1 tatli kasigi pul biber
Hazirlanisi:
1. Soganlari ve biberleri ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine salcalari, domates rendesini ve baharatlari ekleyip kavurmaya devam edin
3. Iri dogranmis semizotunu, sarimsaklari, nohutu ve bulguru ekleyip karistirin
4. Sicak suyunu ve limon suyunu ilave edip pismeye birakin
5. Bulgurlar sistiginde üzerine naneli pul biberli yag ekleyip karistirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder