Malzemeler:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 7 su bardagi sicak su
- 1 su bardagi tavuk suyu
- 1 çay bardagi arpa sehriye
- Tuz
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 7 su bardagi sicak su
- 1 su bardagi tavuk suyu
- 1 çay bardagi arpa sehriye
- Tuz
Baglamak için:
- 5 yemek kasigi yogurt
- 5 yemek kasigi yogurt
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi nane
- 1 yemek kasigi nane
Hazirlanisi:
1. Bir tencereye salcayi alip yagda kavurun ve üzerine sicak suyu ve tavuk suyunu ilave edip kaynamaya birakin
1. Bir tencereye salcayi alip yagda kavurun ve üzerine sicak suyu ve tavuk suyunu ilave edip kaynamaya birakin
2. Kaynamaya basladiginda arpa sehriyeyi ekleyin
3. Ayri bir kasede unu, yogurdu, yumurta sarisini ve naneyi alip cirpin
4. Sehriyeler hafif sistiginde suyundan alip yogurtlu karisima ekleyip temperleyin
5. Ilinan karisimi tencereye ilave edip cirparak kaynatin
6. Tuzunu kontrol ettikten sonra atesten alip 10 dakika dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder