11 Nisan 2025 Cuma

KISIR



Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 10 dal taze sogan
- 1 adet havuç
- 1/2 demet maydanoz
- 4 adet kornison tursusu
- 2 yemek kasigi sogan tursusu
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Limon suyu

Hazirlanisi:
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2. Ayri bir tavanin içine dogranmis soganlari ve rendelenmis havuçlari zeytinyaginda soteleyin
3. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyip karistirin
4. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katin
5. Üzerine minik dogranmis tursulari ve limon suyunu ekleyip karistirin ve servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder