Malzemeler:
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü (dilimlenmis)
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü (dilimlenmis)
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
- 6 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi tavuk baharati
- 1 yemek kasigi tavuk baharati
- Tuz
- Karabiber
- Karabiber
Köri sosu için:
- 8 dal taze sogan
- 8 dal taze sogan
- 200 ml krema
- 1 tatli kasigi kajun baharati
- Tuz, karabiber
- Tuz, karabiber
Patates püresi icin:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
2. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirip kenari alin
3. Tavuklari baharatlayip una bulayin ve yagda nar gibi kizarana kadar pisirin
4. Kizaran tavuklari tavadan alip ince kiyilmis taze soganlari ekleyin
5. Soganlar biraz sotelendikten sonra kremayi ve baharatlari ekleyip karistirin
6. Patates püresinden tabaga yayip üzerine tavuklari ekleyin ve sos gezdirip sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder