18 Nisan 2025 Cuma

PATLICANLI KÖFTE SIS YANINDA NOHUTLU BULGUR PILAVI



Malzemeler:
- 4 adet patlican
- 2 adet carliston biber
- 2 adet domates

Köfte için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kasigi nane
- 1/8 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi toz biber
- 1 tatli kasigi chili oil
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/2 cay bardagi su

Sos için:
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 adet domates
- 2 su bardagi su
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi feslegen
- Tuz
- Karabiber

Nohutlu bulgur pilavi icin:
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 cay bardagi haslanmis nohut
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Köfte icin bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve elde ettiginiz köfteyi 15 esit parcaya bölüp yuvarlayin
2. Ortalarindan hafif bastirip yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dizin ve tepsideki kalan yerlere uzun dilimlenmis patlicanlari koyun
3. Üzerlerine aycicekyagi gezdirip önceden isitilmis 240°C derecelik firina verin
4. Sosu hazirlamak için ayri bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin
5. Pisen köfte patlicanlara sarip sise dizip derin bir cam kaba yerlestirin ve üzerine sosu gezdirip tekrar firina verin
6. Firini açip ara sira bir kasikla üzerine sos gezdirin
7. Pilav icin yaglari pilav tenceresine alip ince dogranmis sogani kavurun ve üzerine pilavlik bulguru ekleyin
8. Üzerine sicak suyu, tuzu ve nohutlari ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
9. Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
10. Demlenen nohutlu bulgur pilavini patlicanli köfte sisleriyle sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder