Malzemeler:
- 400 gr nohut
- 1 tatli kasigi karbonat
- Sicak su
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 400 gr nohut
- 1 tatli kasigi karbonat
- Sicak su
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1/8 bag maydanoz
- 1/8 bag maydanoz
- 1 cay kasigi karabiber
- Tuz
- Sicak su
- Tuz
- Sicak su
Hazirlanisi:
1. Nohutlari yikayip tencereye alin ve üzerine karbonat ve sicak su ilave edip yaklasik 4 saat sismeye birakin
2. Nohutlar kabardiginda suyunu süzün ve ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda kavurun
3. Üzerine salçalari, ince kiyilmis maydanozu, karabiberi ve tuzu ekleyin
4. Nohutlara soganli harci, sarimsagi (bütün dis halinde) ve sicak suyu ekleyip pismeye birakin
5. Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Nohutlari yikayip tencereye alin ve üzerine karbonat ve sicak su ilave edip yaklasik 4 saat sismeye birakin
2. Nohutlar kabardiginda suyunu süzün ve ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda kavurun
3. Üzerine salçalari, ince kiyilmis maydanozu, karabiberi ve tuzu ekleyin
4. Nohutlara soganli harci, sarimsagi (bütün dis halinde) ve sicak suyu ekleyip pismeye birakin
5. Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder