Malzemeler:
Hamur icin:
- 250 ml süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kasigi toz seker
- 500 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 adet yumurta sarisi
- 100 ml aycicekyagi
Hamur icin:
- 250 ml süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kasigi toz seker
- 500 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 adet yumurta sarisi
- 100 ml aycicekyagi
Arasi icin:
- 300 gr süzme peynir
- 300 gr süzme peynir
Üzeri icin:
- 1 adet yumurta sarisi
- 3 yemek kasigi süt
- Susam ve keten tohumu
- 1 adet yumurta sarisi
- 3 yemek kasigi süt
- Susam ve keten tohumu
Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Hamuru 40 dakika oda isinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamuru 12 esit bezeye bölüp yuvarlayin
4. Merdaneyle oval acip yarisina peynir serpin ve diger yarisina cizikler atip peynirli kismindan baslayarak sarin
5. Yarim ay sekli verdikten sonra yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizip tekrar 30 dakika oda isisinda mayalandirin
6. Hazir olan cöreklere sütle karistirilmis yumurta sarisi sürün ve susamla keten tohumu serpip önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 15-18 dakika pisirin
7. Cörekler soguduktan sonra servis edin
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Hamuru 40 dakika oda isinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamuru 12 esit bezeye bölüp yuvarlayin
4. Merdaneyle oval acip yarisina peynir serpin ve diger yarisina cizikler atip peynirli kismindan baslayarak sarin
5. Yarim ay sekli verdikten sonra yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizip tekrar 30 dakika oda isisinda mayalandirin
6. Hazir olan cöreklere sütle karistirilmis yumurta sarisi sürün ve susamla keten tohumu serpip önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 15-18 dakika pisirin
7. Cörekler soguduktan sonra servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder