6 Nisan 2025 Pazar

ETLI BEZELYE YEMEGI



Malzemeler:
- 1 kg taze bezelye
- 500 gr dana kusbasi
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet patates
- ½ yemek kasigi domates salçasi
- ½ yemek kasigi biber salçasi
- 1 tutam maydanoz
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- Tuz, karabiber
- Sicak su veya et suyu 
 
Hazirlanisi:
1. Kusbasi dogranmis etleri yagda soteleyip üzerine soganlari ekleyin
2. Ayiklanmis taze bezelyeyi, küp seklinde dogranmis kapya biberi ve patatesleri katip kavurmaya devam edin
3. Salçalari ve baharatlari ekleyip 1-2 dakika daha soteledikten sonra sicak suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Etler ve sebzeler pistiginde atesten alip 15 dakika dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder