Malzemeler:
- 1 kg taze bezelye
- 500 gr dana kusbasi
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet patates
- ½ yemek kasigi domates salçasi
- ½ yemek kasigi biber salçasi
- 1 tutam maydanoz
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- Tuz, karabiber
- Sicak su veya et suyu
Hazirlanisi:
1. Kusbasi dogranmis etleri yagda soteleyip üzerine soganlari ekleyin
2. Ayiklanmis taze bezelyeyi, küp seklinde dogranmis kapya biberi ve patatesleri katip kavurmaya devam edin
- 1 kg taze bezelye
- 500 gr dana kusbasi
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet patates
- ½ yemek kasigi domates salçasi
- ½ yemek kasigi biber salçasi
- 1 tutam maydanoz
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- Tuz, karabiber
- Sicak su veya et suyu
Hazirlanisi:
1. Kusbasi dogranmis etleri yagda soteleyip üzerine soganlari ekleyin
2. Ayiklanmis taze bezelyeyi, küp seklinde dogranmis kapya biberi ve patatesleri katip kavurmaya devam edin
3. Salçalari ve baharatlari ekleyip 1-2 dakika daha soteledikten sonra sicak suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Etler ve sebzeler pistiginde atesten alip 15 dakika dinlendirin ve sicak servis edin
4. Etler ve sebzeler pistiginde atesten alip 15 dakika dinlendirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder