6 Nisan 2025 Pazar

TAZE NANELI BUGDAY CORBASI



Malzemeler:
- 4 yemek kasigi yogurt
- 6 su bardagi su veya tavuk suyu
- 1,5 yemek kasigi un
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 4 dis sarimsak
- Tuz
- 1 cay bardagi haslanmis bugday

Üzeri için:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 tutam taze nane

Hazirlanisi:
1. Tavuk suyunu kaynamaya alin
2. Ayri bir kabin içine unu, yogurdu ve yumurta sarisini karistirin
3. Üzerine bir miktar sicak tavuk suyundan ekleyip çirparak karisimin ilinmasini saglayin
4. Ilik karisimi ve 4 dis sarimsagi tencereye ekleyin ve çorbayi çirparak kaynatin
5. Bugdayi ekleyip corbayi kisik ateste 5 dakika daha pisirin
6. Ayri bir tavada tereyagini eritip üzerine nanesini ekleyin ve çorbayi naneli yag ile sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder