Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 500 gr süzme peynir
- 1/8 bag maydanoz
- Tuz, karabiber
- 5 adet yufka
- 500 gr süzme peynir
- 1/8 bag maydanoz
- Tuz, karabiber
Sosu için:
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1.5 su bardagi süt
- 2 adet yumurta
- Tuz
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1.5 su bardagi süt
- 2 adet yumurta
- Tuz
Üzeri için: susam ve cörek otu
Hazirlanisi:
1. Iç harci için süzme peynirle ince kiyilmis maydanozlari karistirin
2. Ayri bir kasede sos malzemelerini çirpin
3. Her yufkayi 6’e bölün ve bir firça yardimiyla üzerine sostan sürün
4. Iç harcindan bir miktar içine koyup sarin
5. Böreklerin hepsini yufkalar bitene kadar bu sekilde hazirlayin ve yaglanmis firin tepsisine dizin
6. Üzerine kalan sostan yaglayin ve susamli cörek otu karisimi serpin
7. Börekleri önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve üzeri kizarana kadar pisirin
1. Iç harci için süzme peynirle ince kiyilmis maydanozlari karistirin
2. Ayri bir kasede sos malzemelerini çirpin
3. Her yufkayi 6’e bölün ve bir firça yardimiyla üzerine sostan sürün
4. Iç harcindan bir miktar içine koyup sarin
5. Böreklerin hepsini yufkalar bitene kadar bu sekilde hazirlayin ve yaglanmis firin tepsisine dizin
6. Üzerine kalan sostan yaglayin ve susamli cörek otu karisimi serpin
7. Börekleri önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve üzeri kizarana kadar pisirin
8. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder