6 Nisan 2025 Pazar

PEYNIRLI GÜL BÖREGI



Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 500 gr süzme peynir
- 1/8 bag maydanoz
- Tuz, karabiber

Sosu için:
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1.5 su bardagi süt
- 2 adet yumurta
- Tuz

Üzeri için: susam ve cörek otu

Hazirlanisi:
1. Iç harci için süzme peynirle ince kiyilmis maydanozlari karistirin
2. Ayri bir kasede sos malzemelerini çirpin
3. Her yufkayi 6’e bölün ve bir firça yardimiyla üzerine sostan sürün
4. Iç harcindan bir miktar içine koyup sarin 
5. Böreklerin hepsini yufkalar bitene kadar bu sekilde hazirlayin ve yaglanmis firin tepsisine dizin
6. Üzerine kalan sostan yaglayin ve susamli cörek otu karisimi serpin
7. Börekleri önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve üzeri kizarana kadar pisirin
8. Sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder