10 Temmuz 2015 Cuma

BULGUR PILAVI

Malzemeler:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. margarin 
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
- Karabiber
- Istege göre pul biber

Hazirlanisi:

Yaglar tavaya alip küp küp dogranmis sogani ilave edin ve sogan pembelesene kadar kavurun. Üzerine bulguru ve salçalari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin. Son olarak üzerini sicak suyunu ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin ve daha sonra sicak veya ilik servis edin. 


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder