3 Temmuz 2015 Cuma

MELKBROOD (sütlü ekmek)

Malzemeler:
- 360 gr un
- 1 adet yumurta
- 20 gr yas maya
- 25 gr toz seker
- 8 gr tuz
- 150 ml ilik süt
- 35 gr tereyagi

*Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta

Hazirlanisi:

1) Unu büyük bir yogurma kabinin içine alip ortasina bir havuz açin. Havuzun dis kismina tuzu ve toz sekeri serpin, ortasina da yas mayayi, yumurtayi ve sütü ilave edip yogurma islemine baslayin
2) Iyice yogurulmus ekmek hamurunu top haline getirip yogurma kabinizin üzerini bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurun gazini çikarip seklini verdikten sonra önceden yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine aktarin. Üzerini tekrar bir bezle örtüp bu kez 40 dakika mayalanmaya birakin
4) Ekmeginizin üzerini çirpilmis yumurta ile yagladiktan sonra önceden isitilmis 200 derecelik firinda 30 – 35 dakika kadar pisirin


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder